Още един екип на ВМА с награда за успешна мисия в Мали

Последна промяна на 09 юли 2021 в 10:13 183 0

26-ият военномедицински екип, ръководен от лейтенант д-р Венцислав Димов, се завърна у дома след успешна мисия в Мали. Преди дни той предаде „щафетата“ на първия изцяло дамски екип военни медици, който в следващите 4 месеца ще подсигурява мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност в малийската столица Бамако.
Радвам се, че се прибирате живи и здрави, въпреки че вие сте вторият наш екип, който се озовава в реална COVID-ситуация.

Така освен основните ваши задачи, вие бяхте натоварени и с ваксинация на персонала и идентифициране на заболели от заразата, заяви началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, при посрещането на екипа.
Той подчерта, че обратната връзка, която в България получаваме от щаба в Мали е за демонстриран висок професионализъм и изключително висока оценка за работата на нашите екипи. Това е повод за гордост, тъй като вие сте поредният контингент с отлична атестация, за което ви благодаря. Доказахте, че екипната работа е в основата на успеха, каза още началникът на ВМА.

От своя страна военните медици споделиха, че успешно са преодолели трудностите в процеса на работа и са готови за нови ппредизвикателства с едно единствено условие – да бъдат в същия екип.
И за този екип са предвидени отличия от министъра на отбраната за високите постижения в службата, изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка и за проявения висок професионализъм, отговорност и издържливост.

Виж още за: