Пълна промяна и модернизация за една от школите във ВМА

Последна промяна на 22 December 2021 в 07:40 404 0

Клиниката по гастроентерология – една от водещите школи във Военномедицинска академия (ВМА), вече приема своите пациенти в изцяло реновирана и уютна обстановка.

За нас е важно пациентите да са доволни и излекувани, казва проф. Крум Кацаров, ръководител на клиниката, в която се извършва диагностично-лечебна, научно-преподавателска и изследователска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерологична и хепатологична практика.

Професорът не пропуска да похвали своя сърцат екип от мотивирани лекари и медицински специалисти, които могат да се справят с всяка една задача.

Клиниката по гастроентерология е една от най-добрите не само в България, но и на европейско ниво. Голямото признание са редица Международни ендоскопски училища, проведени под егидата на Европейската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия с участието на европейския ендоскопски елит, но и огромният поток от пациенти от цялата страна, значителна част от които са насочени от медици от други болници, което говори и за признанието на гилдията.

В Клиниката по гастроентерология се извършват диагностични и терапевтични процедури на хепатобилиарната система и панкреаса; на горен и долен гастроинтестинлен тракт. Повече от четвърт век в клиниката се прилага ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография – методика, утвърдена в световен мащаб като златен стандарт при лечение на холедохолитиазата (мигрирали конкременти в главния чернодробен канал при пациенти с жлъчно-каменна болест и новообразувани конкременти в чернодробния канал при пациенти с отстранен жлъчен мехур).

Апаратурата от най-висок клас, с която разполага, и възможността да се учат от едни от доайените в областта, я прави прави предпочитана база за обучение и специализация на младите лекари.
Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на ВМА за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение.