Предизвикателства в здравеопазването и медицински иновации по време на пандемия – акценти в онлайн дебат, част от проекта „Най-добрите болници“

Последна промяна на 17 ноември 2020 в 22:42 196 0

Дискусията ще се проведе на 18 ноември, от 14:15 часа на живо в Investor.bg

Пандемията изправи света пред сериозни предизвикателства и промени живота ни. Очаквано кризата с COVID-19 постави на най-тежко изпитание здравните системи по целия свят.

Как се справя българската система на здравеопазване, какви трудности срещат мениджърите на лечебни заведения по отношение на недостига на медицинския персонал и реконструкция на материалната база? Тези и още важни въпроси ще бъдат във фокуса на онлайн дебата „Управление на здравеопазването по време на пандемия“, който ще се проведе на 18 ноември, от 14:15 часа, и ще се излъчи на живо на Investor.bg и във Facebook страницата на медията.

Участие в него ще вземат адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация, Аркади Шарков, здравен икономист, проф. Иван Костов, изпълнителен директор на СБАЛАГ „Майчин дом“, д-р Цветелина Спиридонова, мениджър на МБАЛ „Хигия“ – Пазарджик, д-р Мила Петрова и Енчо Симеонов, старши адвокат в „Димитров, Петров и Ко.“. Модератор на разговора ще бъде Румяна Тасева, главен редактор на здравния портал Puls.bg.

По време на онлайн дебата специалистите ще дискутират състоянието на здравната система у нас и правата и отговорността, които имат пациентите по време на пандемия. В студиото ще се обсъдят и медицинските иновации, които се случват в България, въпреки кризата с COVID.

Онлайн дебатът е част от проекта на Investor Media Group и Българска болнична асоциация (ББА) „Най-добрите болници“. Националната класация „Най-добрите болници“ цели да отличи най-добрите лечебни заведения в България, с най-добрите услуги, специалисти и условия, в различните региони и медицински направления в страната. Поради динамичната и безпрецедентна обстановка, беше взето решение националната класация и наградите в рамките на „Най-добрите болници" да се отложат за догодина.

В същото време организирането на дебата е поредна стъпка, с която проектът „Най-добрите болници" затвърждава социалния си ангажимент към предоставяне на трибуна за качествена дискусия в посока подобряване на системата на здравеопазване в страната. През 2019 година класацията спечели и приз за най-добър корпоративно-социален проект.

Информация за темите и участниците в дебата може да намерите на https://besthospitals.bg/.
Онлайн дебатът „Управление на здравеопазването по време на пандемия“ се осъществява с подкрепата на „Байер“ и адвокатско дружество „Димитров, Петров & Ko.“.

Институционални партньори са Български лекарски съюз и IQVIA. Медийни партньори на онлайн дебата са Investor.bg, Puls.bg, Dnes.bg и Bulgaria ON AIR.