УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с няколко отличия на Balkan Medical Awards 2023

Последна промяна на 10 May 2023 в 09:46 109 0

Няколко отличия заслужиха тази година лекарите на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по време на церемонията по връчване на годишните BALKAN MEDICAL AWARDS, която се състоя на 5 май в Пловдив.

Златна статуетка за „Професионално признание в областта на гастроентерологията“ беше връчено на проф. Борислав Владимиров, началник на Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и ръководител на едноименната катедра към МУ- София. Проф. Владимиров взе награда и от името на самата Катедра по гастроентерология към Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която беше отличена за „Принос в развитието на гастроентерологията“.

Д-р Димитър Пейчинов от Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ пък получи най-мечтаната от всички лекари награда – в категорията „Специална награда на пациентите“.

Организатор на престижната класация е Global Leaders - платформата за доказани професионалисти в Балканския регион. Водещи на церемонията бяха златният глас на България - актьорът Цлатко Павлов и журналистката и пиар Патриция Кирилова.

Проф. Владимиров е един от най-големите специалисти в България в областта на гастроентерологията, гастро-интестиналната ендоскопия и вътрешните болести.

Ръководената от него Клиниката по гастроентерология към УМБАЛ “Царица Йоанна-ИСУЛ“ и Катедрата по гастроентерология на Медицински факултет към

Медицински университет-София е първата учебна структура в Европа, създадена през 1951 г.
Днес клиниката е модерна съвременна база с широк набор високотехнологична апаратура и водещи специалисти на национално и международно ниво. Осигурява прецизна диагностика, ефективна терапия и профилактика на пълната гама гастроентерологични заболявания.
Заедно с екипа на клиниката по Хирургия в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ д-р Пейчинов въвежда последните иновации и техники в областта на хирургията. Той извършва високоспециализирани интервенции (лапароскопски и класически) в пълния обем на Коремната хирургия – доброкачествени и злокачествени заболявания на жлъчен мехур и черен дроб, доброкачествени и злокачествени заболявания на панкреаса, заболявания на стомаха, тънко и дебело черво, хеернии, реетроперитонеални тумори, заболявания на млечната жлеза и др.

Виж още за: