Връчиха годишните награди на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Последна промяна на 13 ноември 2022 в 20:33 51 0

На 11.11.2022г. една от най-големите и най-стари болници в България – УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ чества своя 86-годишен юбилей. По този повод бяха връчени традиционните награди на болницата в различни категории.
Всяка година клиниките и отделенията номинират членове от своя екип, а специално жури решава при кого да отиде наградата в съответната категория.

Отличията бяха връчени от изпълнителния директор на болницата Любомир Пенев.
• Санитар на 2022 г.Зоя Боянова – Клиника по урология


Зоя Боянова работи в Клиниката по урология и андрология още от създаването й в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Проявява голяма загриженост и човечност към пациентите и към тяхната болка.

Технически служител на 2022 г. – Юлия Стоянова – Клиника по УНГ
Юлия Стоянова всеки ден пътува за работа от Своге, но това не й пречи да поддържа в перфектен ред канцеларията на Клиниката по Уши нос гърло..

Лаборант на 2022г. – Боряна Асенова – Лаборатория по вирусология


Боряна Асенова е част от екипа на високотехнологичната Лаборатория по вирусология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ. Работи с изключителна прецизност. По време на пандемията през ръцете й преминаха хиляди проби на пациенти и на колеги от болницата.

Специалист по здравни грижи на 2022 г. – м.с. Цонка Йотова – Клиника по УНГ


Цонка Йотова от 22 г. работи в Клиниката по уши, нос, гърло. Компетентна, отзивчива и с огромно желание за работа.

• Специализиращ лекар на 2022 г. – Д-р Христо Вълков – Клиника по гастроентерология

В края на миналата година д-р Христо Вълков взе своята специалност по Гастроентерология. Компетентен и енергичен, той си е поставил, заедно с проф. Пламен Пенчев, амбициозната задача да създаде регистър на пациентите с възпалителни чревни заболявания в България. Това ще улесни достъпа им до лечение и със сигурност ще го подобри.

Младши лекар на 2022 г. – Д-р Тодор Янев– Клиника по хирургия


Със своята външност и знания, д-р Тодор Янев можеше да е киноактьор или част от екипа на някоя престижна болница в чужбина. Той обаче е избрал да бъде част от екипа на Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Любимец на пациентите, които освен за професионализма, много го ценят и за топлото и чисто човешко отношение към тях.

Нехабилитиран лекар на 2022г. – Д-р Мариана Атанасова – Клиника по медицинска онкология


Д-р Мариана Атанасова е желязната ръка с кадифена ръкавица, която води Отделението по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Под нейно ръководство то постига отлични резултати и е на едно от първите места по обем на пациенти у нас. Специализирано е в лечение на туморите на глава и шия, за които Клиниката по уши, нос гърло на ИСУЛ е референтен център за България. Прилага всички налични съвременни терапии при лечението на карцином на белия дроб, карцином на дебелото черво и панкреаса, карцином на простатата и др.

Хабилитиран лекар на 2022 г. – Доц. д-р Цветомир Маринов – КАИЛ


В разрез с установения протокол доц. д-р Цветомир Маринов беше номиниран не от клиниката, в която работи, а от Клиниката по уши, нос, гърло, където взема участие в някои от най-сложните операции. Една от последните такива операции беше, когато лекарите от ИСУЛ поставиха изкуствен имплант и върнаха слуха на мъж, който по рождение е без външен слухов проход.

За цялостен принос за 2022 Г. – Д-р Петър Герзилов  – Спешно отделение


Лекарят от Спешно отделение д-р Петър Герзилов е легенда в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Той е от хората, за които медицината е не само призвание, но и начин на живот. Започва да учи медицина, когато е едва на 16 години! Целият му трудов път е посветен на хирургията, за която казва, че е „неговата любовница“ и на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която нарича свой не втори, а първи дом.

Клиника на 2022 г. Клиника по интензивно лечение на нервни болести


Любомир Пенев, д-р Изабела Траянова, проф. Евгения Виселева и д-р Наира Мурадян

Клиниката по интензивно лечение на нервни болести беше една от най-тежко пострадалите от пандемията. През ръцете на нейните специалисти преминаха някои от най-критичните пациенти. Клиниката е една от водещите в страната по: интензивно лечение на неврологичните заболявания - (коматозни състояния, , епилептичен статус, мозъчни кръвоизливи, исхемични инсулти, менингити, енцефалити, тежки респираторни, кардио-циркулаторни, метаболитни, дизелектролитни и др. нарушения, усложняващи неврологичните заболявания и изискващи непрекъснат контрол и терапевтична корекция. Структурата е една от малкото в България, в която се приемат пациенти с остра възпалителна демиелинизираща полиневропатия и миастенни кризи (изключително драматични състояния, засягащи, за съжаление, млади хора, и изискващи много специфични грижи).

Виж още за: