Хемороиди


Болест : Хемороиди

Последна промяна на 14 October 2021 в 09:11 928 0

Страдащият от хемороиди не трябва да седи дълго време. Задължително му трябва повече движение.

● Смесват се 250 г мед с 3 с. лъж. счукано семе от копър. Яде се сутрин по 1 с. лъж. на гладно.

● Вземат се 16 листа от люляк, без значение на цвета. Варят се в 1 литър вода 5 минути. Пие се по 1 каф. чашка от отварата и с нея се мие болното място по 3 пъти на ден.

● Смесват се 1 с. лъж. мед, щипка сол и настърган бебешки сапун. Затоплят се на водна баня, за да се получи мехлем. Сутрин и вечер се маже болното място.

●Прави се мехлем от един твърдо сварен жълтък, по 1 ч. лъж. свинска мас и сяра от аптеката. Вечер и сутрин след измиване се маже болното място.

● Всеки ден болното място се измива с топла вода. Попива се с хавлия и се намазва с гентамицинов мехлем. След няколко дни фистулата и болката изчезват.

● Прави се слаб разтвор от калиев перманганат, потапя се памучен тампон и се мажат хемороидите.

● Сутрин вместо закуска до 10 часа се изпива 1 литър сок от моркови и всекидневно се прави четков масаж под душа в областта на таза.

● Изпича се 1 патладжан, бели се и се поръсва с пудра захар. Налага се върху болното място. Дръжката на патладжана се сварява и отварата се изпива.

● Листа, цвят и стъбло от жълт равнец се варят във вода. Течността се пие.

● 2 с. лъж. свинска мс, по 1 с. лъж. сода бикарбонат и сяра се смесват добре. Вечер след измиване се маже болното място.

● Парче локум се поставя на болното място. Прави се 2-3 дни.

● Плодове от шипки – 500 грама, се варят в 2 литра вода, докато течността стане наполовина. Прецежда се и се добавя 200 грама захар. Пие се по 100 мл сутрин.

Виж още за: