Корените на глухарчето унищожават туморите на млечната жлеза

Билка : глухарче
Болест : тумор на млечна жлеза

Последна промяна на 02 December 2018 в 20:50 1116 0

Глухарчето се среща по ливадите и тревистите места из цялата страна.С неподозирана лечебна сила са корените на тази билка, които се събират през есента и се сушат на сянка до тогава, докато при счупването им престане отделянето на млечен сок. Съхраняват се на сенчесто, проветриво и сухо място.

Дрогата от корените на глухарчето чрез биологично активните си вещества лекува чернодробни и жлъчни възпаления, жлъчни камъни в бъбреците и пикочния мехур, стимулира обмяната на веществата, възбужда апетита, подобрява храносмилането, укрепва съединителната тъкан и действа добре при артрози и подагра.
В народната медицина корените от глухарче се прилагат при заболяване на далака, при анемия, за подобряване на състава на кръвта, при атеросклероза и хронични кожни заболявания.
Според най-новите научни изследвания корените на глухарчето са целебни при различни видове тумори, особено при тумори на млечната жлеза.

Сухата дрога от корените на глухарчето се прилага като запарка или отвара:
• Две чаени лъжички дрога (нарязани корени) се заливат с 200 мл кипяща вода. Оставя се да кисне 30 минути. След прецеждане запарката се изпива наведнъж вечер преди лягане.
• Една суп. лъж. дрога се вари с 500 мл вода в продължение на 10 минути. От отварата се приема по 100 мл 4 пъти на ден.