Квасът от змийско мляко бори възпалението на жлъчката и панкреаса

Билка : змийско мляко

Последна промяна на 26 November 2018 в 15:31 2256 0

Квасът от змийско мляко възстановява епителните повърхности на стомаха и червата изцяло, очиства всички кухини в тялото и вътрешните органи – носоглътка, ушни и белодробни пространства: задържа растежа на туморите: квасът е полезен и при хипертония и болести на кожата.
Квасът от змийско мляко е незаменим и при панкреатит, колит, гастрит, бронхити, болести на сърцето, помага при късогледство.
Не всеки може да го приготви правилно и често квасът се получава горчив. Затова трябва да се натрупа известен опит. Той трябва да ухае приятно с аромат на пресни ябълки. Вкусът да бъде приятен, с лека горчивина.

В трилитров буркан се наливат два и половина литра вода, желателно е да е преварена. Добавя се 1 чаша захар и се бърка до пълното разтваряне на захарта. Добавя се една чаена лъжичка сметана. След това на дъното на буркана се пуска марлено чувалче със сухото змийско мляко – половин чаша. За да се задържи чувалчето, е необходима някаква тежест. Гърлото на буркана се завързва с трислойна марля. На всеки 1-2 дни напитката се разбърква и се премахва плесента на повърхността й. Ако се образува утайка, квасът се прелива в друг буркан, а утайката се изхвърля, долива се нужното количество вода.
Качественият квас се пени леко и това се получава към края на втората седмица, на 12-14-ия ден. След 2 седмици квасът е готов. Отлейте от него 1 литър за употреба и долейте един литър вода в буркана и добавете една трета чаша захар. Отнетото количество квас се съхранява на долната половина на хладилника. В момента, когато квасът, който пиете, свърши, ще имате нова порция квас. Това можете да го правите 3-4 пъти, след което билката се сменя.
Квасът се пие на малки дози – по 1 супена лъжичка три пъти на ден 30-40 минути преди ядене. Ако имате неприятни усещания, постепенно еднократната доза се увеличава до половин чаша.