Проста рецепта за сибирско здраве

Билка : репей, троскот,глухарче

Последна промяна на 21 юни 2018 в 22:39 2404 0

Елена Зайцева е най-известната билкарка в Русия. На 94 години е. Познава повече от 1100 вида билки и тяхното използване за лечение на различни заболявания. Започва да се занимава с билки от 8-годишна. Обиколила е много части на страната, включително и Алтай, Далечния Изток, за да събира и подготвя различните билки. По покана на църкви и манастири обикаля с беседи за билколечението. Изнася публични лекции за билките в Москва и други градове, включително и пред висококвалифицирани медицински екипи, научни и медицински лечебни заведения. Има син, който е епископ.
„Ако не искате да боледувате - изкопайте си от градината само три корена - репей, троскот и глухарче. От тези корени си направете лечебна билкова смес и я пийте. Аз самата събирам 25 корена, но не всички хора могат да го правят, затова са ви достатъчни и тези трите”, съветва лечителката.

• Изсушете корени репей, троскот и глухарче. Смесете ги в равни пропорции. За приготвянето на лечебната настойка вземете две супени лъжици с връх от билковата смес, изсипете ги в чайник и залейте с две чаши вряла вода. Покрийте с капак и оставете да престои 30 минути. Прецедете и пийте по половин чаша, три пъти дневно, 10-15 минути преди хранене. Всеки ден си приготвяйте прясна настойка, тъй като е безполезно да пиете вчерашната. Курсът на лечение продължава от един месец до месец и половина. По принцип е задължително да пиете една и съща билка поне месец. Билките наистина лекуват, но го правят бавно, незабележимо, щадящо.