Сокът от прясно зеле помага при много болести

Лично изпитаноБилка : зеле

Последна промяна на 25 October 2017 в 14:52 1227 0

Пиенето на прясно изцеден сок от сурово зеле препоръчвам при възпаление на сливиците, бронхит, различни инфекции, разширени вени, хемороиди, нарушения в кръвообращението, подуване на жлезите, артрит, артроза, ревматизъм, подагра, ишиас, неврити, възпаления на сухожилията, сърбежи по кожата, обриви, херпеси, псориазис, целулит, измръзвания, язви, тумори. При някои от тези заболявания може да се комбинира с налагането на лапи от начукани, за да пуснат сока си, листа от сурово зеле.

Тъй като самото зеле съдържа много вода и отнема вода от тялото, може в първите дни на лечението да се появи разстройство. То преминава само, като същевременно се прочистват и червата.

Пресните сокове (това важи и за сока от зеле) не трябва да се консумират по-късно от деня, в който са приготвени. В хладилник може да се съхраняват 2 дни. Приготвяйте само толкова сок, колкото ще употребите през деня. Ако си направите този труд, ще имате гаранция, че извлечените от лечебните растения вещества са пълноценни и ще окажат максимално въздействие.

Сокът се държи в стъклен или порцеланов съд.