Вземи краката си в ръце с Краченица

Последна промяна на 16 August 2022 в 21:25 266 0

Кой не е чувал за ръченица? Българските народни танци са известни с красотата си и огромната полза за тялото и духа. Именно те са вдъхновението, довело да създаването през 2021 г. на танца Краченица. Новата танцова стъпка е замислена специално с грижа за активни и красиви крака и може да се практикува, за да тонизира и подпомага усещането за лекота в краката.

Усуканите, разширени и изпъкнали вени, които най-често засягат краката, са известни още като хронична венозна болест. Образуват се, когато вътрешните клапи на вените не функционират добре, пропускат кръвта в погрешна посока надолу по крака и тя се събира във вените. Това води до разтягане и разширяване на вената, a оттам идва усещането за подуване и болката. През горещите месеци състоянието на вените може да се влоши и затова е добре да положим специална грижа за тях – приложение на венотонични медикаменти, както и режим за активно и постоянно раздвижване.

И за да бъде раздвижването приятно и полезно за краката, на помощ идва Краченицата. Бъдете спокойни: стъпките на този танц са много лесни и всеки може да ги усвои, да танцува сам или с приятели. В същото време неговата уникална хореография подпомага венозната циркулация и е просто перфектна за лесно раздвижване през деня, когато нямаме време за по-дълги разходки. Успехът на Краченицата е в това, че комбинира полезни упражнения за активни и красиви краката по приятен и забавен начин. Всеки, който се е пробвал, остава много доволен.

Ето и основните стъпки на Краченица, която е чудесен начин да вземете краката си в ръце още това лято:

(1) Пета след пета
линк към видеото: https://www.venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-1.mp4
(2) Пръсти настрани
линк към видеото: https://www.venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-2-1.mp4
(3) Назад, назад
линк към видеото: https://www.venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-3-1.mp4
(4) Едно наляво, едно надясно
линк към видеото: https://www.venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-4-1.mp4

Маестро, музика!

Виж още за: