Има ли достъпни начини да спрем остаряването

Последна промяна на 28 April 2018 в 13:45 781 0

Колкото е възможно по-дълго да живеем, но да не остаряваме – това желание наистина звучи парадоксално. На тези, на които половината живот вече е зад гърба им, предлагаме някои лесно изпълними съвети, с помощта на които да младеят и да бъдат жизнени по-дълго време.

На първо място е радостта от живота. Клетките на тялото стареят по-бавно, когато се наслаждаваме на живота и го живеем с хъс. Обратното – стресът и ядовете са отрова за здравето. Доброто настроение и положителните емоции никога не могат да бъдат в повече.

Целината е най-ефикасното антистрес оръжие, тъй като съдържа транспортиращото вещество алиин, както и подобни на инсулина хормони. Този зеленчук ускорява обмяната на веществата и подобрява храносмилането.

Чесънът, освен селен, съдържа естествения антибиотик алиин, който укрепва имунната система и образува антитела – единствената сигурна защита срещу вредните вещества в организма.

Патладжанът съдържа минерали и горчиви вещества, които активизират функциите на черния дроб и бъбреците. Колкото по-малко отрови в организма, толкова по-бодри ще се чувстваме. Алтернатива са картофите, доматите и чушките.

Анасонът е най-добрият приятел на стомаха – идеално средство против спазми, с антисептични свойства.

Зеленият чай „измива” шлаката и забавя стареенето на клетките. Известно е и неговото противовирусно действие.

Магнезият е чудодеен минерал, който разрушава стрес хормоните, предотвратява алергии и се грижи кожата ни винаги да е гладка. Оптималната дневна доза магнезий е 300 мг. Съдържа се в какаото, пшеничните трици.