Използвайте гроздовите семки срещу рак

Последна промяна на 30 октомври 2020 в 20:27 238 0

От всичко полезно, което може да има в гроздето, най-полезното е в семките. Последните изследвания на учените доказват, че екстрактът от гроздовите семена помага за забавяне на растежа и разпространението на раковите клетки. Този благоприятен ефект се сравнява с химиотерапия, без отрицателните последици от нея.
Ето два начина за използване на гроздовите семена:

Прах
Съставките: 1 с. лъж. гроздови семки, 1 стъклен буркан с капак, 1 чиста кърпа.
Подготовка: Измийте семенцата с вода и ги изсушете с чиста кърпа. Разстелете семената върху чиния и ги оставете да изсъхнат за 2-3 дни. След 3 дни семената на гроздето се смилат. Съхранявайте праха в стъклен буркан.
Приложение: Вземете 1 чаша вода и добавете 1 чаена лъжичка прах от гроздовите семена. Разбъркайте добре и пийте. Използвайте това лекарство три пъти дневно в продължение на три месеца. По-късно направете почивка в продължение на 2 месеца и отново повторете курса на лечението.

Алкохолен екстракт
Алкохолният екстракт от гроздови семки намалява холестерола, регулира кръвното налягане, защитава и възстановява кръвоносните съдове, укрепва имунната система и подобрява съня.
Прави се лесно, като се залеят счукани гроздови семки с чист спирт и се остави на тъмно и сухо място за около 2 седмици. След това се прецежда и се ползва, като се вземат 20 капки всеки ден с малко вода.

Василка ЕВГЕНИЕВА

Виж още за: