Кратка пчелна имуно азбука

Последна промяна на 20 декември 2020 в 23:30 217 0

Медът има антибактериални свойства, подсилва и укрепва организма.

Прополисът е страхотен с антисептичното си действие, има и обезболяващ ефект. Той е природен антибиотик. Пие се по 20 капки сутрин, обед и вечер, прибавен във вода или чай, или друга течност.

Пчелният прашец по-скоро е храна и действа много добре за подсилване на организма, укрепва и подпомага имунната система. Той е имуностимулатор, подходящ не само в условията на ковида, но и при други грипни състояния.

- Напълно зависими сме от природата. Когато вали по време на цъфтежа, събраният мед е по-рядък, тогава се разрежда нектарът, прашецът, който смучат пчеличките, става рядък - обяснява качествата на меда, който продава всяка събота на пазара на Римската стена в София Юлия Славкова. На нейната сергия се предлагат пет вида мед, както и забъркан с други неща, като тахан, ленено семе, билки.

Имуностимулаторът е смес от прополис, пчелен прашец и пчелно млечице. Медът от него става страхотен, защото е смес от всички пчелни продукти в едно. Има и бурканчета мед с хлорела – сладководно водорасло, с много хролофил в него, който действа също детоксикиращо. До тях са наредените бурканчета мед с куркума и джинджифил с подсилващо действие. Много търсен е медът, забъркан с ябълков пектин и цейлонска канела, който действа изключително добре на организма. Пчеларката приготвя мед със сусам, който пък е много добър за костите на възрастните хора и на малки деца.