„Кура Булгара“ или чудото на лудото биле

Билка : лудо биле
Болест : Паркинсон

Последна промяна на 13 March 2018 в 20:17 3126 0

Преди години народният лечител от село Шипка Иван Раев създава ефикасно лечение на нелечимата до тогава Паркинсонова болест. Резултатите били повече от добри. Много скоро те стават достояние на научната общественост и преминават границите на страната ни. Основната съставка на чудодейното лечебно средство са алкалоидите, извлечени от корените на лудото биле (Атропа беладона). Всъщност става дума не само за една билка, а за цяла комбинация от билки.
В България, както и днес става, чудодейното лекарство се е признавало и прилагало само от неговия създател. Но през това време в Италия лекарството се прочуло и била създадена специализирана клиника за лечение на Паркинсонизма по метода на Иван Раев, наречен „Кура булгара“ (българско лечение). Резултатите били толкова добри, че италианците откриват още 22 центъра за лечение на тежкото заболяване с български билки
Както е известно, лудото биле е източник на лекарството атропин, което регулира нервните разклонения, наречени неврони, при свръхвъзбуда. Тези неврони при Паркинсон стават свръхактивни. Днес съвременното лечение на Паркинсон включва и атропиноподобни средства, които потискат патологичната свръхактивност в нервното равновесие.