Без двойна брадичка

Последна промяна на 03 June 2018 в 16:12 714 0

Двойната брадичка е първият показател за настъпващата „зрялост“. Затова всяка жена, която държи на себе си, трябва да полага грижи за премахването й.

Упражнения:


• Изходно положение: стоеж. Брадичката е до гръдната кост. Раменете са отпуснати, леко наклонени надолу. Главата се извива на ляво и на дясно, като брадичката се насочва максимално нагоре. Упражнение се изпълнява бавно по 5 пъти във всяка посока.

• Брадичката е повдигната нагоре. Главата се извива встрани над едното рамо и се задържа 5 секунди. След това – в обратната посока. Упражнението се изпълнява бавно по 5 пъти във всяка посока.

• Главата е издадена напред максимално. Бавно се върти надясно, задържа се 5 секунди, после се завърта вляво, също се задържа 5 секунди.

• Ляга се по гръб, а под раменете се поставя възглавница, така че главата да бъде под височината им. Повдига се и се спуска.

• При изправен строеж раменете се отпускат, главата се завърта встрани и със съответната ръка се натиска надолу. Изпълнява се в двете посоки.

Освен тези упражнения е необходим и масаж на брадичката. Взема се малко бадемово масло или масажен крем и със средните пръсти се масажират бавно и нежно с кръгообразни движения мускулите отдолу нагоре и отгоре надолу по цялата дължина на линията, която се образува от челюстта. Прави се, докато брадичката и мускулите се уморят.
Съчетаването на упражненията с масажа ще прогони двойната брадичка.