Билкови рецепти при панкреатит

Билка : цикория, невен, боровинки, листа горска ягода
Болест : панкреатит

Последна промяна на 28 September 2017 в 23:40 1012 0

• Цикория. Сварявайте си по една чаена лъжичка сухи корени от това растение с една чаша гореща вода и пийте вместо кафе или чай, ако страдате от хроничен панкреатит. Разбира се, строго спазвайте и диетата.

• Краставици. Ако страдате и от наднормено тегло, е полезно да си направите разтоварващ ден с диета от краставици. Изяжте през деня около три и половина килограма краставици и нищо друго. Направете го на шест приема.

• Невен. Една супена лъжица от билката се залива с една чаша гореща вода и съдът се увива с кърпа. Престоява 8 часа. Прецежда се и се пие по една трета чаша 30 минути преди ядене 3 пъти на ден.

• Смесете равни части листа от боровинка и горска ягода. Смелете ги и сложете една супена лъжица в термос, след което залейте с една чаша гореща вода. Настойката трябва да престои 10 часа, след това се прецежда и се изпива през деня на три приема.

• Смесете в равни пропорции листа и цветчета от черна боровинка, червена боровинка, горски ягоди, стръкчета зелен фасул, корени от репей, корени от цикория, цветчета от метличина и царевична коса. Смелете сместа и я разбъркайте добре. Сипете една супена лъжица от нея в термос и залейте с една чаша гореща вода. Сместа трябва да престои 8 часа. Прецедете и пийте преди ядене по една трета чаша 3 пъти на ден.