Напитки за успокояване и лекуване на бъбречни камъни

Последна промяна на 20 December 2018 в 09:31 1013 0

Цвекло. Листа и корен от цвекло, вземани всекидневно, са били традиционно средство за разтапяне на камъни в бъбреците.

Чай за облекчаване на болките в бъбреците: Вземете 25 г настърган корен от аспержи и същото количество пъпки от копър, корен от магданоз и целина. Покрийте настърганите зеленчуци и билки с 600 мл вряща вода и ги оставете да престоят така 10 минути. Прецедете и сервирайте с малко изстискан лимонов сок. Когато почувствате неразположение, пийте по една малка чаша преди ядене в продължение на три дни.

Репей, вратига, глухарче, корен от бяла медицинска ружа (бял слез, дива ружа). Смесете по 25 г от всяка съставка и изпивайте по една чаша гореща вода, в която е разбъркана чаена лъжичка от сместа. Разтваря добре бъбречните камъни.

Коприва и вратига. Изсипете по една шепа от двете билки, неизсушени, в литър вода. Варете 10 минути и изпивайте по една малка (ракиена) чашка всеки четири часа. Да не се предозира!

Ленено семе. Сварете 4 суп. лъж. ленено семе в 1 литър вода, а след това прецедете и пийте течността с лимон и мед. Облекчава всякакви бъбречни разстройства.

Царевица. Чай, приготвен от царевична коса, е универсално средство, много използвано в миналото за лекуване на всякакви дразнения в уринарния тракт.

Глицерин. Взема се лъжичка глицерин на празен стомах.