Рецепта за пушачи


Болест : тютюнопушене

Последна промяна на 30 ноември 2017 в 00:17 769 0

Ако пушите от години, тогава със сигурност имате проблеми с тютюневата кашлица, а може би и с бронхит. Разбира се, най-добре е да оставите цигарите, но това не става така лесно. За да намалите тяхното вредно въздействие е желателно да включите тази рецепта във всекидневната си диета:

● Вземете 500 г чесън, 1 литър вода, 500 г кафява захар, 2 суп. лъж. куркума, 4 клончета пресни листа от индрише, един корен джинджифил.

Оставете водата за заври заедно със захарта. Добавете изчистения чесън, нарязан на четвъртинки, листата от индрише и настъргания корен джинджифил ( размер колкото един пръст). Накрая добавете куркумата и намалете котлона. Варете, докато течността се намали на около половин литър и докато получите хомогенна смес. След всичко това поставете течността в буркан. Когато се охлади, оставете в хладилник и там я съхранявайте. От нея приемайте по 2 ч. лъж. сутрин на празен стомах и вечер 2 часа след последното хранене.


● От измит лимон се режат шайби и се вземат със супена лъжица мед (захаросан). Тази лечебна хапка може да се прави веднъж дневно с профилактична цел, но при възпален бял дроб хапката от лимон се взема на всеки три часа, като лимонът се дъвче с кората, колкото може по-продължително време, за да може сокът, заедно с медът да въздействат.