Шест вълшебни растения, които борят стреса

Билка : босилек, копър, бял градински чай, розмарин

Последна промяна на 25 July 2018 в 22:08 960 0

Тези растения са основни съставки на много лечебни етерични масла.
Босилекът е смятан и за билката покровител на семейството, а изгарящото му масло предпазва дома от негативна енергия. Стимулира съзнанието да търси щастие и да отваря пътя на енергията в човешкото тяло.
Белият градински чай се използва от векове за неутрализиране на негативната енергия. Димът от изсушеното растение прочиства въздуха, а отрицателните йони, които изпраща са причина за приятния мирис като след есенен дъжд. Според древните римляни, веднъж вдишан, димът от бял градински чай донася мъдрост и психическа стабилност. Те вярвали, че чудотворният аромат неутрализира негативната енергия в целия дом.
От дълги времена копърът е символ на дълголетието, смелостта и силата. Той умело улавя негативната енергия и неговата пречистваща сила осигурява защита на човешкото енергийно поле, като едновременно с това подсилва духа и тялото, носи енергичност и жизненост.
Използван по време на ритуали и заклинания, розмаринът може да подобри вашия любовен живот, да донесе щастие и дълголетие. Етеричното му масло помага да прочистите съзнанието и да подобрите паметта си. При нагряване маслото изпуска прочистващ въздуха мирис. Много често се използва и в битката с кошмарите и неспокойния сън.
Ако някога ви се случи да бъдете обект на психически или физически тормоз, то етеричното масло от евкалипт може да ви освободи негативната енергия и лошите спомени. Билката пречиства енергийните пътища в човешкото тяло и помага в отделянето на излишната енергия.
Тамянът ще задълбочи емоциите на всяко преживяване. Възвишава личната и духовна любов, като намалява стреса и вдъхновява духовните сетива. Тамянът не случайно се използва в толкова ритуали – може да пробуди човешкия дух и е идеален помощник при почти всякакъв вид медитация, защото стимулира висшето съзнание. Димът от горящ тамян освобождава мощни вибрации за защита и пречиства духа. Твърди се, че той подобрява връзката на човека с висшите духовни сили.