Седенето пред компютъра може да ни докара двойна брадичка

Последна промяна на 14 March 2022 в 07:24 228 0

След 30-ата си годишнина много жени забелязват леко увисване в областта на врата под брадичката, появяват се и едри, понякога дълбоки бръчки. Една от най-често срещаните причини за двойната брадичка е продължителното седене пред компютъра, преместването на главата напред към монитора. Какво може да направите, за да изгладите положението?

На първо място, необходимо е да обърнете съзнателно внимание на стойката си. Специалистите съветват да използваме техника, известна като „Методът на Александър“: съсредоточете мислите си върху правилната стойка на главата и раменете.

Трябва да сте сигурни, че държите главата си изправена, без да я отпускате напред или назад. Погледът да е на равнището на хоризонта, раменете да са разгърнати, а не свити. Когато се облегнете с гръб на стената, може да проверите до колко вярно изпълнявате упражнението.

Не забравяйте да нанасяте на шията си подходящи стягащи кремове. Хубаво е да правите и масажи с потупващи движения от брадичката към деколтето.

Друго полезно нещо, което може да направите за гърба си, е да си купите медицинска възглавничка, която да поддържа кръста, докато седите на компютъра.

Виж още за: